SEO web stranice

optimizacija web stranice za tražilice (SEO)

Što je SEO?

SEO web stranice ili Search Engine Optimization, znači “optimizacija za tražilice” vaše web stranice. Cilj je postići idealne postavke na web stranici koje su u skladu s postavkama tražilica (Google, Yahoo, Bing…), kako bi se prilikom pretraživanja pojmova, vaša web stranica pojavljivala što bliže vrhu u rezultatima pretraživanja. Takvo pretraživanje zovemo „organsko“, i odnosi se na rezultate pretraživanja koji nisu plaćeni.

Bitan zadatak u postavljanju dobrog SEO-a je i upoznavanje potencijalnih klijenata odnosno interesenata za sadržajem koji nudimo. Potrebno je dobro znati na koji način ljudi pretražuju određene pojmove, kakva pitanja postavljaju i koje odgovore traže. Kada to što bolje definiramo, u mogućnosti smo postaviti dobar SEO. To će nam omogućiti se da se povežemo s ljudima koji pretražuju na mreži rješenja koja nudimo.

Lav izrada web stranica-dots

Koji rezultati pretraživanja su “organski”?

Organski rezultati pretraživanja su oni koji se zarađuju kroz učinkovit SEO, a ne plaćanjem odnosno oglašavanjem. U nastavku ćemo nabrojiti neke od savjeta koje nam daju veliki pretraživački alati, kako bi mogli sami postaviti dobar SEO na vašoj web stranici. Za detaljnije upute, možete proučiti smjernice koje nam zadaje Google.

Stranice izrađujte prvenstveno za korisnike, a ne za tražilice

Razmislite o tome što čini vašu web stranicu jedinstvenom, vrijednom ili privlačnom

Pripazite na savjete koje možete naći o poboljšanju za tražilice, koje mogu suspendirati vašu stranicu, tzv. Hack trikovi

SEO web stranice