blog

Najbolja paleta boja za vaš brend

by | Web dizajn

Dizajn logotipa i paleta boja koja odgovara ideji i viziji vašeg brenda

Logotip je temeljni dio identiteta bilo kojeg brenda, a boje koje odaberete za dizajn logotipa mogu imati veliki utjecaj na to kako kupci vide vaš brend. Odabir prave palete boja može biti izazovan zadatak, ali i ne mora biti. Uz malo istraživanja i razumijevanja utjecaja boja na ljudski um, odabir palete boja može vam pomoći da stvorite najbolji logo za svoj brend. Kada je u pitanju stvaranje savršenog izgleda za vaš brend, boja je ključna. Boja i njezine nijanse ne oblik loga su ključni elementi preko kojih potencijalni kupci/klijenti percipiraju vašu tvrtku i njezine proizvode ili usluge. Određivanje boja ključno je za stvaranje upečatljivog vizualnog identiteta. Ali kako odabrati prave nijanse? Evo jednostavnog postupka u dva koraka koji će vas odvesti u pravom smjeru.

Definirajte estetiku brenda

Logo dizajn i paleta boja sastavni su dijelovi svake uspješne robne marke – ali savršeni odabir boja ključan je za postavljanje pravog izričaja. Definiranje estetike vašeg brenda prvi je korak u stvaranju istaknutog izgleda. Od prigušenih, zemljanih tonova do odvažnih, živih nijansi, dobro promišljena paleta boja može prenijeti poruku vašeg brenda samo jednim pogledom.
paleta-boja-odabir

Odaberitite osnovnu boju

Izrada savršenog izbora boja za logo, marketinške materijale i web stranicu pravi je mali umjetnički podhvat. Odaberite prvo osnovnu boju Zatim eksperimentirajte s nijansama i tonovima kako biste pronašli najživopisniju mješavinu koja privlači pažnju za vašu marku. Uz malo istraživanja i eksperimentiranja, možete stvoriti paletu boja koja savršeno odražava duh vaše marke.

Zaključak

Zaključno, pronalaženje prave palete boja za vaš brend treba shvatiti ozbiljno i promišljeno. Želite ostaviti pravi dojam, a prave boje vam mogu pomoći u tome. Eksperimentirajte, budite kreativni i vidite što vam najbolje odgovara – ne postoji jedno rješenje za sve. Nemojte se bojati isprobati nekoliko različitih kombinacija i razmislite kako će vaša publika emocionalno reagirati na svaku od njih. Uz malo pokušaja i pogrešaka, možete otkriti što vam odgovara i stvoriti doista zapanjujuću paletu za vaš brend.

Primjeri rada logotipa i paleta boja

Pogledajte neke od mojih primjera rada. Za više informacija možete me kontaktirati ispunjavanjem kontakt forme.

Web dizajn projekti s paletom boja

Želite vidjeti kako izgledaju konačni rezultati? Pregledajte naše web dizajn projekte saznajte kako palete boja doprinose konačnom izgledu i dojmu web stranice

Trebate stručnu pomoć?

Ukoliko trebate pomoć u izradi palete boja ili izradi logotipa za Vaš brend,javite nam se već danas.

Izrada web stranice

Što sve radimo
Izrada web stranice je opsežan projekt koji uključuje nekoliko bitnih elemenata:

Boje i vizualni identitet

Odabir boja te osnovnog izgleda ili dojma koji želimo postići na našoj web stranici.

Logotip

Izrada loga koji je u skladu s misijom i vizijom tvrtke.
Redizajn postojećeg loga kako bi se postigao skladan izgled na web stranici.

Kreiranje sadržaja na web stranici

Ako želimo postići najbolje rezultate s novom web stranicom, ključno je pripremiti kvalitetan sadržaj. On treba opisivati vaše usluge ili proizvode, prezentirati vrijednost koju nudite te naglasiti po čemu se odvajate od konkurencije.
Sadržaj je bitan i za tzv. “SEO – Search Engine Optimisation“, ili optimizaciju web stranice za pretraživače kao što je npr. Google. Kroz kvalitetan sadržaj možemo naglasiti tzv. “ključne riječi” koje su relevantne za određenu temu, odnosno riječi koje ljudi najčešće upisuju u pretraživačke alate. Istraživanje koje ključne riječi su više ili manje u trendu, također je dio ovog zadatka.

info@aup-lav-com

098 744 998