blog

Kako postići bolju poziciju na Google-u

by | Web dizajn

Kvalitetan rezultat na tražiliciama ovisi o više faktora

Svakako cilj ne treba biti prvi, ali biti na listi na prvoj stranici je dobar rezultat. Dobri SEO rezultati ovise o sveobuhvatnoj strategiji koja pokriva širok raspon tema kao što su istraživanje ključnih riječi, optimizacija sadržaja, dizajn prilagođen mobilnim uređajima i više. S dobro promišljenom strategijom možete osigurati da vaš sadržaj dopre do najšire publike i postigne bolju vidljivost na ljestvici u tražilicama.

Ključno je razumjeti što je važno za uspješnu SEO strategiju i kako je učinkovito primijeniti.

Što znači SEO i što je potrebno za postizanje izvrsnih SEO rezultata? Danas ćemo dotaknuti savjete i trikove za poboljšanje vašeg SEO rangiranja i otkriti tajne postizanja uspjeha u SEO-u. Dakle, ako želite saznati više o snazi SEO-a i kako najbolje iskoristiti svoju online prisutnost, nećete htjeti propustiti ovaj kratak vodič.
Kako postići bolju poziciju na Google-u-lav-izrada-web-stranica

Istraživanje ključnih riječi

Istraživanje ključnih riječi bitno je za postizanje sjajnih SEO rezultata. Korištenje pouzdanog SEO alata može vam pomoći identificirati ključne riječi koje su relevantne za vaš proizvod ili uslugu.
S pravim ključnim riječima, Vašu web stranicu mogu lako pronaći potencijalni kupci i pomoći privući više prometa i konverzija. Ali svakako koristite pravi alat kako biste osigurali svoj uspjeh.
Google Trends – jedan od najpopularnijih alata za istraživanje ključnih riječi
Google trendovi mogu biti vrijedan alat za istraživanje ključnih riječi jer pružaju uvid u popularnost i trendove određenih pojmova za pretraživanje tijekom vremena. Korištenjem Google Trendova možete identificirati pojmove za pretraživanje koji su trenutno popularni, kao i one koji doživljavaju povećanje ili smanjenje opsega pretraživanja. Ove informacije mogu biti korisne u identificiranju ključnih riječi koje bi mogle biti relevantne za vaš sadržaj ili proizvod te mogu pomoći u informiranju vaše SEO strategije.
Uz to, Google Trends vam omogućuje da usporedite popularnost različitih ključnih riječi ili pojmova za pretraživanje, što vam može pomoći da odredite prioritete na koje se možete usredotočiti u svom sadržaju ili oglašavanju. Također možete koristiti Google trendove za istraživanje srodnih upita i tema, što vam može pomoći u prepoznavanju novih prilika za ključne riječi i ideja za sadržaj.
Isprobajte Google trendove

Optimiziranje sadržaja

Uz učinkovitu optimizaciju sadržaja, vaša SEO strategija sigurno će dati odlične rezultate. Bitno je uzeti u obzir različite čimbenike – kao što su gustoća ključnih riječi, meta opisi i interno povezivanje – kako biste osigurali da je vaš sadržaj optimiziran za indeksiranje tražilice.
Odvajanje vremena za pravilno strukturiranje vašeg sadržaja i njegovo redovito ažuriranje pomoći će u stvaranju uspješnog SEO iskustva.

Zaključak

Dobri SEO rezultati ovise o mnogim čimbenicima, a najvažniji su kvalitetan sadržaj, relevantne ključne riječi i povratne veze. Osim toga, bitna je brzina učitavanja web stranice, korisničko iskustvo koje je optimizirano za mobilne i druge uređaje te redovito ažuriranje vašeg sadržaja. Dodatno, praćenje rezultata i reagiranje na promjene u algoritmima pretraživanja može pomoći da vaš sadržaj zadrži najvišu razinu vidljivosti.

Izrada web stranice

Što sve radimo
Izrada web stranice je opsežan projekt koji uključuje nekoliko bitnih elemenata:

Boje i vizualni identitet

Odabir boja te osnovnog izgleda ili dojma koji želimo postići na našoj web stranici.

Logotip

Izrada loga koji je u skladu s misijom i vizijom tvrtke.
Redizajn postojećeg loga kako bi se postigao skladan izgled na web stranici.

Kreiranje sadržaja na web stranici

Ako želimo postići najbolje rezultate s novom web stranicom, ključno je pripremiti kvalitetan sadržaj. On treba opisivati vaše usluge ili proizvode, prezentirati vrijednost koju nudite te naglasiti po čemu se odvajate od konkurencije.
Sadržaj je bitan i za tzv. “SEO – Search Engine Optimisation“, ili optimizaciju web stranice za pretraživače kao što je npr. Google. Kroz kvalitetan sadržaj možemo naglasiti tzv. “ključne riječi” koje su relevantne za određenu temu, odnosno riječi koje ljudi najčešće upisuju u pretraživačke alate. Istraživanje koje ključne riječi su više ili manje u trendu, također je dio ovog zadatka.

info@aup-lav-com

098 744 998