blog

Kako izraditi web stranicu

by | Web dizajn

Svi mogu napraviti web stranicu – evo kako. U današnje vrijeme, pristup stvaranju vlastite web stranice nije nešto što je rezervirano samo za stručnjake. No, kako napraviti web stranicu ako niste stručnjak? Postoji niz mogućnosti – od platformi za stvaranje web stranica do online tečajeva. Pitanje je: koja opcija je najbolja za vas? U ovom članku ćemo istražiti različite načine kako napraviti web stranicu i pronaći najbolju opciju za vaše potrebe.

Kako izraditi web stranicu samostalno

Bez obzira jeste li profesionalni programer ili potpuni početnik, postoji niz alata koji su vam na dohvat ruke. U ovom članku ćemo istražiti neke od najpopularnijih opcija i dati vam savjete o tome kako najbolje iskoristiti ove alate.
No, kako napraviti web stranicu ako niste profesionalac u tom području? Postoji niz mogućnosti – od platformi za stvaranje web stranica do online tečajeva. Pitanje je: koja opcija je najbolja za vas? U ovom članku ćemo istražiti različite načine kako napraviti web stranicu i pronaći najbolju opciju za vaše potrebe.

Izbor platforme

Kad je riječ o izradi web stranice, postoje različite platforme za korištenje, poput WordPressa ili Wixa. Odabir ovisi o specifičnim potrebama i vašim mogućnostima. Bez obzira na odabranu platformu, važno je zapamtiti da izrada web stranice zahtijeva vrijeme i stručnost. Razmislite o svim opcijama kako biste pronašli idealnu platformu za Vaše potrebe.

kako izraditi web stranicu-upute-lav izrada web stranica

Koraci za izradu web stranice

Stvaranje web stranice može biti izazov za početnike. No, svatko to može učiniti! Bez obzira jeste li stručnjak za kodiranje ili ne, slijedite ove korake i uskoro ćete imati web stranicu. Odaberite hosting, instalirajte CMS i slijedite upute kako biste kreirali web stranicu bez programera.
Pokretanje web stranice uključuje nekoliko ključnih komponenti. Evo popisa stvari koje trebate uzeti u obzir:

Naziv domene

Odaberite jedinstven i relevantan naziv domene koji predstavlja vaš brend, tvrtku ili uslugu. Registrirajte domenu kod pouzdanog registrara domena. Za sve pravne osobe u Hrvatskoj postoji mogućnost registriranja besplatne domene kod Carneta. Provjerite dostupnost željene domene na: domene.

Web hosting

Odaberite kvalitetnog pružatelja usluga web hostinga koji ispunjava zahtjeve vaše web stranice. Razmotrite čimbenike kao što su performanse poslužitelja, vrijeme neprekidnog rada, sigurnosne značajke i korisnička podrška. Mi nudimo pakete koji pokrivaju različite potrebe, više na web hosting.

Dizajn web stranice

Napravite vizualno privlačan i jednostavan dizajn za svoju web stranicu. Možete unajmiti profesionalnog web dizajnera ili upotrijebiti alate za izradu web stranica i predloške da biste prilagodili svoje web mjesto.
Sustav za upravljanje sadržajem (CMS): Odlučite se za CMS platformu koja odgovara vašim potrebama. Popularne opcije uključuju WordPress, Joomla i Drupal. CMS olakšava upravljanje i ažuriranje sadržaja vaše web stranice.

Sadržaj

Pripremite i organizirajte sadržaj svoje web stranice, uključujući tekst, slike, videozapise i sve druge medije koje planirate uključiti. Osigurajte da je vaš sadržaj usklađen s vašom idejom, uslugom i proizvodom te da cilja vaše potencijalne kupce kroz ključne riječi.

Responzivnost i kompatibilnost

Optimizirajte svoju web stranicu da bude responzivna na različitim uređajima i preglednicima. Testirajte njezinu kompatibilnost i osigurajte da ispravno radi na različitim veličinama zaslona i platformama.

SEO

Implementirajte osnovne tehnike optimizacije za tražilice (SEO) kako biste poboljšali vidljivost svoje web stranice u rezultatima tražilice. Istražite ključne riječi, optimizirajte meta oznake, stvorite smislene URL-ove i osigurajte relevantne alternativne oznake za slike.

Sigurnosne mjere

Zaštitite svoju web stranicu i njezine posjetitelje implementacijom sigurnosnih mjera kao što su SSL certifikati, vatrozidi i redovite sigurnosne kopije. Redovito ažurirajte svoj CMS i dodatke kako biste riješili sigurnosne propuste.

Analitika

Postavite alate za analizu web stranice kao što je Google Analytics za praćenje i mjerenje izvedbe vaše web stranice. Analizirajte podatke o posjetiteljima kako biste stekli uvid u ponašanje korisnika i donijeli informirane odluke za poboljšanja.

Plan pokretanja

Razvijte plan pokretanja kako biste osigurali glatko lansiranje web stranice. Testirajte sve značajke, provjerite postoje li pokvarene veze/linkovi, i provjerite rade li obrasci i podaci za kontakt ispravno. Postavite sustav za izradu sigurnosnih kopija web stranice.

Kontinuirano održavanje

Redovito ažurirajte sadržaj svoje web stranice, dodatke i platformu na kojoj je izrađena.

Zaključak

Dizajn, razvoj i lansiranje stranice zahtijeva pažljivo planiranje. Uzimajući u obzir ove ključne elemente, možete osigurati uspješno pokretanje web stranice i pružiti kvalitetno korisničko iskustvo svojim posjetiteljima. Za profesionalnu pomoć pošaljite nam upit.

Izrada web stranice

Što sve radimo
Izrada web stranice je opsežan projekt koji uključuje nekoliko bitnih elemenata:

Boje i vizualni identitet

Odabir boja te osnovnog izgleda ili dojma koji želimo postići na našoj web stranici.

Logotip

Izrada loga koji je u skladu s misijom i vizijom tvrtke.
Redizajn postojećeg loga kako bi se postigao skladan izgled na web stranici.

Kreiranje sadržaja na web stranici

Ako želimo postići najbolje rezultate s novom web stranicom, ključno je pripremiti kvalitetan sadržaj. On treba opisivati vaše usluge ili proizvode, prezentirati vrijednost koju nudite te naglasiti po čemu se odvajate od konkurencije.
Sadržaj je bitan i za tzv. “SEO – Search Engine Optimisation“, ili optimizaciju web stranice za pretraživače kao što je npr. Google. Kroz kvalitetan sadržaj možemo naglasiti tzv. “ključne riječi” koje su relevantne za određenu temu, odnosno riječi koje ljudi najčešće upisuju u pretraživačke alate. Istraživanje koje ključne riječi su više ili manje u trendu, također je dio ovog zadatka.

info@aup-lav-com

098 744 998