Sadržajni marketing

Plan sadržajnog marketinga eng. content marketinga

 

Sadržajni marketing ili content marketing eng., predstavlja marketinške aktivnosti koje su usmjerene na kreiranje kvalitetnog i relevantnog sadržaja koji se zatim dijeli na marketinškim kanalima i koji ima za cilj privući pažnju potencijalnih kupaca, izgraditi odnos i lojalnost.

Saznajte više

zašto je bitan sadržajni marketing

Na što se sve odnosi content marketing?

Sadržajni marketing ili eng.content marketing predstavlja u današnje vrijeme srž svih marketinških aktivnosti. Razlog je taj što sadržaj koji donosi vrijednost, jest osnova za dobivanje pažnje i povjerenja potencijalnih kupaca. Nema sumnje da svoju strategiju marketinga trebate fokusirati velikim dijelom na relevantan i jedinstven sadržaj.
Kakav sadržaj?
Sve teme i informacije koje mogu ponuditi rješenje za izazove koje vaši kupci mogu imati. Sve teme koje naglašavaju vaše prednosti, vaše iskustvo i način na koji pristupate u poslovanju.

marketinški kanali

Koji su kanali sadržajnog marketinga?

Kanali putem kojih dijelite svoj sadržaj, bitni su zbog publike koju ciljate i načina na koji se sadržaj prenosi. Planirajte uključiti neke od navedenih kanala:

– vlastita web stranica za blog objave

– društvene mreže – Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest, SnapChat, TikTok

– plaćeni kanali kao što su GoogleAD

– e-mail kampanje, newsletteri

– influenceri na društvenim mrežama, koji mogu postići veće dijeljenje sadržaja

Zašto mi

Višegodišnje iskustvo u izradi marketing sadržaja

Google certifikat

Kreiramo strategiju sadržajnog marketinga

Istražujemo teme i kreiramo strategiju objava

Pišemo relevantne tekstove pazeći na ključne riječi

istražujemo vašu nišu i predlažemo teme

predlažemo marketing kanale i dinamiku objava

strategija content marketinga

Kako kreirati objave?

Kreirajte sami svoju strategiju sadržajnog marketinga eng.content marketing, uz naše smjernice. Nakon što ste odlučili koje teme želite obrađivati i koju vrijednost želite podijeliti sa potencijalnim kupcima, trebate odlučiti u kojem obliku odnosno formi navedene informacije želite prezentirati. Predlažemo sljedeće:

k

Blog

Pisanje bloga ili tzv. “bloganje” je jedna od najpopularnijih načina marketinga sadržaja za male tvrtke. Blogovi su jedan od najboljih načina za poboljšanje SEO-a i povećanje organskog prometa web stranice putem tražilica. Blog se može uz minimalan ili nula proračun objavljivati i dijeliti na društvenim mrežama.

i

Studije slučaja en. Case studies

Studije slučaja ili case studies su prezentacija vaših uspješnih projekata s opisom kako ste pomogli određenom klijentu. Studija prikazuje načine i strategiju kako ste se suočili sa izazovom i daje savjete kako pristupiti što čitatelju može biti vrijedan sadržaj a vama veliki marketinški plus.

Postovi na društvenim mrežama

Besplatni kanali s velikim potencijalom, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube pomažu tvrtkama da dosegnu novu publiku i njeguju odnose s kupcima. Sadržaj vaših postova na društvenim mrežama prilagodite ciljevima, kome objavljujete i koju poruku šaljete.

E-knjige

E-knjige su učinkovita vrsta sadržaja koji tvrtke mogu upotrijebiti za pružanje vrijednosti svojim klijentima. Vodite računa da sadržaj e-knjižice ne treba biti usmjeren samo na prodaju, ili da podsjeća na letak. Ponudite korisne informacije koje mogu pomoći potencijalnim kupcima.

Infografike

Infografika pomaže tvrtkama da educiraju svoju publiku i pruže korisne informacije koje mogu dodati vrijednost potencijalnim klijentima. Ovaj format marketinga za vizualni sadržaj pomaže kupcima da bolje vizualiziraju podatke poput statistike i imaju bolju predodžbu o tome zašto je nešto vrijedno ili kako nešto funkcionira.

Video sadržaj

Potrošači danas gledaju više video sadržaja nego ikad prije. Trećina svih mrežnih aktivnosti troši se na gledanje video sadržaja. Ta činjenica čini video jedan od najboljih vrsta sadržajnog marketinga za postizanje i privlačenje ciljanih potrošača, bez obzira u kojoj se industriji nalazite.

Vaša strategija

Sadržajni marketing

Kreirati učinkovitu strategiju sadržajnog marketinga može biti zahtjevno, te ukoliko nemate jasno definirane resurse, za kreiranje sadržaja, rezultat može izostati.
Ukoliko želite profesionalni pristup kod kreiranja individualnog plana za sadržajni odnosno content marketing, javite nam se.

Javite nam se

11 + 7 =

Lav. Agencija za unaprijeđenje prodaje

info @ aup-lav.com

m: 098 744 998