Kako uspjeti u krizi

Za nas nema krize - pridružite nam se

Ispravan pogled na krizno razdoblje, omogućava vam da izađete bolji i jači zajedno s vašim klijentima

Kako kroz krizu?

Prolazeći kroz makroekonomska previranja; recesija ili globalna zdravstvena kriza ne moraju značiti paniku i nered. Zastrašujuće najave bile one stvarne ili kreirane u medijima, ne znače uvijek teško i crno razdoblje. Postoje mnoge mogućnosti kako najbolje iskoristi svaku situaciju. Kadriranje, preraspodjela zadataka, te razmišljanje o resetiranju, ponovnom investiranju,

revalorizaciji i ponovnom kreiranju novih ideja. Umjesto prazne samoizolacije razmišljajte produktivno radeći od kuće.

Kada je makroekonomija na vašoj strani, lako je upravljati tvrtkom, ali za to je potrebno znanje i planiranje da biste napredovali u krizama i nesigurnostima.

informirajte se

1. Proučite krize koje su bile u prošlosti

U nekom trenutku u budućnosti sve će se vratiti u normalu, bez obzira na verziju vašeg normalnog. I ovo će proći. Za pet godina se možda nećete sjetiti određene krize. Ipak ćete se sjetiti kako ste postupali, kao i vaši kupci. To nije samo prilika da smislite ideje i najbolje iskoristite nesavršenu situaciju, to je prilika da pokažete suosjećanje i ljubaznost, ojačate povezanost i pomognete ljudima oko sebe.

Donošenje naglih odluka, brzopleti potezi i “gašenje vatre” moglo bi kratkoročno pomoći, ali dugoročno donosi oštećene odnose, gubitak povjerenja i rezultat koji ne nosi stabilnost za budućnost.

Na svaku pojedinu osobu i tvrtku kriza utječe različito, zato svatko treba postupiti prema vlastitim potrebama. Držanjem pretpostavki da svi imaju iste potrebe, propustit će širu sliku.

informirajte se

2. Budite nezamijenjivi

Očuvanjem održivosti kroz burna vremena, gradite povjerenje s kupcima. Kroz zajedničko rješavanje poteškoća, u budućnosti postajete neophodni klijentima kojima opslužujete. Normalno poslovanje tvrtke na koju kriza utječe, ne znači odustajanje od marketinga 

ili bacanje strategije kroz prozor, nego znači biti pametan, odlučan i pametno trošiti vrijeme i novac.
Zavirite u pamet svojih kupaca, shvatite njihove brige i poduzmite korake da ih otklonite i ublažite.

informirajte se

3. Postanite stroj ideja

Kad sve ide kako treba, lako je poslovanje shvatiti zdravo za gotovo. Kad su stvari malo teže, vrijeme je da smislite sve ideje koje možete.
Kako bismo inače mogli provesti ovo vrijeme? Gdje možemo obnoviti resurse? Kako drugačije možemo ostati u kontaktu? Što je za nas trenutno najučinkovitije?
Što možemo stvoriti?
Promatrajte ekonomski pad kao priliku za usavršavanje i razvoj svoje osnovne ponude. Ideje i novi pristupi pretvaraju prepreke u prekretnice.

Analizirajte mogućnosti za poboljšanje svojih planova i opsluživanje svojih klijenata na različite načine, istovremeno ostajući vjeran svojoj misiji i jedinstvenim sposobnostima.

Ovaj tekst je preuzet i prilagođen sa forbes.com. autorice Jodie Cook